Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a prášek do pečiva, rozmícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pak lžící naplníme bábovku tmavou tvarohovou náplní a tu přikryjeme zbytkem světlého těsta. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí. Ještě vlažnou vyklopíme z formy. Vychladlou můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka