Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a prášek do pečiva, rozmícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pak lžící naplníme bábovku tmavou tvarohovou náplní a tu přikryjeme zbytkem světlého těsta. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí. Ještě vlažnou vyklopíme z formy. Vychladlou můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika