Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a prášek do pečiva, rozmícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pak lžící naplníme bábovku tmavou tvarohovou náplní a tu přikryjeme zbytkem světlého těsta. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí. Ještě vlažnou vyklopíme z formy. Vychladlou můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové