Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a prášek do pečiva, rozmícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pak lžící naplníme bábovku tmavou tvarohovou náplní a tu přikryjeme zbytkem světlého těsta. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí. Ještě vlažnou vyklopíme z formy. Vychladlou můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete