Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a prášek do pečiva, rozmícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pak lžící naplníme bábovku tmavou tvarohovou náplní a tu přikryjeme zbytkem světlého těsta. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí. Ještě vlažnou vyklopíme z formy. Vychladlou můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče