Bábovka z hrnečku

2.83

hodnoceno: 12
Příprava: 60 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • tuk
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 5
      lžíce kakao
    • 0,8
      hrnek olej
    • 1
      hrnek mléko polotučné
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si dáme předehřát troubu na 180 stupňů. Vezmeme si formu na bábovku nebo hlubší plech a důkladně vytřeme tukem. Na vymazanou formu či plech nasypeme strouhanku a pořádně nádoby vysypeme, aby nikde nezbylo čisté místečko, aby se nám těsto nepřilepilo.
  • Kromě kakaa dáme všechny suroviny do mísy a důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto. Vždy musíme dbát na to, aby poměr všech surovin byl stejný – tedy velikost hrnečků na všechny suroviny stejná. Pokud děláte z velkého hrnku a máte vejce velikosti S nebo M, můžete dát i tři vejce.
  • Máme-li těsto připravené, nalijeme cca 3/4 těsta do formy nebo pekáčku. Do zbylého těsta zamícháme kakao. Kakaové těsto nalijeme na to světlé. V bábovce nalijeme rovnoměrně – hnědé těsto se při pečení propadne a udělá se nám krásná čokoládová klenba. Pokud lijeme na plech, musíme udělat těsto cik cak, aby se nám udělal mramor.
  • Jakmile je těsto nalité do nádob, ve kterých budeme péct, dáme opatrně do vyhřáté trouby. Pečeme prvních 10 minut na 180 stupňů a potom stáhneme na 160 stupňů a dopečeme cca 45 minut. Zda je bábovka upečená zjistíme tím, že do bábovky po 45 minutách píchneme špejlí, a pokud na špejli nezůstane těsto, máme hotovo.
Zařazení: Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.