Nejprve si dáme předehřát troubu na 180 stupňů. Vezmeme si formu na bábovku nebo hlubší plech a důkladně vytřeme tukem. Na vymazanou formu či plech nasypeme strouhanku a pořádně nádoby vysypeme, aby nikde nezbylo čisté místečko, aby se nám těsto nepřilepilo.
Kromě kakaa dáme všechny suroviny do mísy a důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto. Vždy musíme dbát na to, aby poměr všech surovin byl stejný – tedy velikost hrnečků na všechny suroviny stejná. Pokud děláte z velkého hrnku a máte vejce velikosti S nebo M, můžete dát i tři vejce.
Máme-li těsto připravené, nalijeme cca 3/4 těsta do formy nebo pekáčku. Do zbylého těsta zamícháme kakao. Kakaové těsto nalijeme na to světlé. V bábovce nalijeme rovnoměrně – hnědé těsto se při pečení propadne a udělá se nám krásná čokoládová klenba. Pokud lijeme na plech, musíme udělat těsto cik cak, aby se nám udělal mramor.
Jakmile je těsto nalité do nádob, ve kterých budeme péct, dáme opatrně do vyhřáté trouby. Pečeme prvních 10 minut na 180 stupňů a potom stáhneme na 160 stupňů a dopečeme cca 45 minut. Zda je bábovka upečená zjistíme tím, že do bábovky po 45 minutách píchneme špejlí, a pokud na špejli nezůstane těsto, máme hotovo.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře