Nejprve si dáme předehřát troubu na 180 stupňů. Vezmeme si formu na bábovku nebo hlubší plech a důkladně vytřeme tukem. Na vymazanou formu či plech nasypeme strouhanku a pořádně nádoby vysypeme, aby nikde nezbylo čisté místečko, aby se nám těsto nepřilepilo.
Kromě kakaa dáme všechny suroviny do mísy a důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto. Vždy musíme dbát na to, aby poměr všech surovin byl stejný – tedy velikost hrnečků na všechny suroviny stejná. Pokud děláte z velkého hrnku a máte vejce velikosti S nebo M, můžete dát i tři vejce.
Máme-li těsto připravené, nalijeme cca 3/4 těsta do formy nebo pekáčku. Do zbylého těsta zamícháme kakao. Kakaové těsto nalijeme na to světlé. V bábovce nalijeme rovnoměrně – hnědé těsto se při pečení propadne a udělá se nám krásná čokoládová klenba. Pokud lijeme na plech, musíme udělat těsto cik cak, aby se nám udělal mramor.
Jakmile je těsto nalité do nádob, ve kterých budeme péct, dáme opatrně do vyhřáté trouby. Pečeme prvních 10 minut na 180 stupňů a potom stáhneme na 160 stupňů a dopečeme cca 45 minut. Zda je bábovka upečená zjistíme tím, že do bábovky po 45 minutách píchneme špejlí, a pokud na špejli nezůstane těsto, máme hotovo.
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč