Bageta nebo housky

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 10
      g sůl
    • 300
      ml voda
    • 500
      g polohrubá mouka (může být i hladká)
    • 10
      g droždí nebo 1 sáček sušených
    • 5
      g margarín
    • 5
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Všechny suché přísady smícháme, kvasnice rozpustíme ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalijeme do smíchané směsi. Přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto zakryjeme a necháme 60 minut kynout. Potom rozdělíme těsto na tři díly, zakryjeme fólií a necháme 10 minut stát. (Tohle je důležité pro pozdější jednodušší zpracování těsta). Potom bez přidání mouky vytvarujeme 3 bagety nebo housky. Bagety shora asi čtyřikrát šikmo nařízneme a zase zakryté necháme na plechu 60 minut kynout. Pečeme cca 25 minut na 220 °C. Je důležité na dno trouby postavit ohnivzdornou misku s vodou, aby se tvořila pára, tím vznikne pěkná kůrčička.
  • Já přidávám do těsta osmaženou cibulku nebo osmaženou slaninu. Housky se dají upečené dobře zmrazit a na snídani pěkně rozpéct.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.