Všechny suché přísady smícháme, kvasnice rozpustíme ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalijeme do smíchané směsi. Přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto zakryjeme a necháme 60 minut kynout. Potom rozdělíme těsto na tři díly, zakryjeme fólií a necháme 10 minut stát. (Tohle je důležité pro pozdější jednodušší zpracování těsta). Potom bez přidání mouky vytvarujeme 3 bagety nebo housky. Bagety shora asi čtyřikrát šikmo nařízneme a zase zakryté necháme na plechu 60 minut kynout. Pečeme cca 25 minut na 220 °C. Je důležité na dno trouby postavit ohnivzdornou misku s vodou, aby se tvořila pára, tím vznikne pěkná kůrčička.
Já přidávám do těsta osmaženou cibulku nebo osmaženou slaninu. Housky se dají upečené dobře zmrazit a na snídani pěkně rozpéct.
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč