Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě propracujeme na vále a vyválíme si libovolný počet baget, podle chtěné velikosti, ty necháme ještě 1/2 hodiny kynout na plechu. Do trouby si dáme pekáček s vodou a rozehřejeme na 230 stupňů. Na bagetkách si uděláme šikmé zářezy a pečeme 20 minut.
Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené…
více o Těsto na bagetky, housky apod.
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou