Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě propracujeme na vále a vyválíme si libovolný počet baget, podle chtěné velikosti, ty necháme ještě 1/2 hodiny kynout na plechu. Do trouby si dáme pekáček s vodou a rozehřejeme na 230 stupňů. Na bagetkách si uděláme šikmé zářezy a pečeme 20 minut.
Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené…
více o Těsto na bagetky, housky apod.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici