Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě propracujeme na vále a vyválíme si libovolný počet baget, podle chtěné velikosti, ty necháme ještě 1/2 hodiny kynout na plechu. Do trouby si dáme pekáček s vodou a rozehřejeme na 230 stupňů. Na bagetkách si uděláme šikmé zářezy a pečeme 20 minut.
Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené…
více o Těsto na bagetky, housky apod.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky