1 šlehačku/smetanu ke šlehání a 2 tyčinky kaštanů zahříváme nad vodou do úplného rozpuštění čokolád. V případě, že se čokoláda ve šlehačce špatně rozpustila a zůstaly v ní kousky, rozmixujeme.
Potom přidáme 1 plechovku kondenzovaného mléka a 1/2 l rumu (ale vystačíme i se 4 dl, jak je uvedeno v ingrediencích).
Nakonec přidáme 250 ml převařeného, vychlazeného mléka a dáme do lahví a do ledničky.
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies