1 šlehačku/smetanu ke šlehání a 2 tyčinky kaštanů zahříváme nad vodou do úplného rozpuštění čokolád. V případě, že se čokoláda ve šlehačce špatně rozpustila a zůstaly v ní kousky, rozmixujeme.
Potom přidáme 1 plechovku kondenzovaného mléka a 1/2 l rumu (ale vystačíme i se 4 dl, jak je uvedeno v ingrediencích).
Nakonec přidáme 250 ml převařeného, vychlazeného mléka a dáme do lahví a do ledničky.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou