1 šlehačku/smetanu ke šlehání a 2 tyčinky kaštanů zahříváme nad vodou do úplného rozpuštění čokolád. V případě, že se čokoláda ve šlehačce špatně rozpustila a zůstaly v ní kousky, rozmixujeme.
Potom přidáme 1 plechovku kondenzovaného mléka a 1/2 l rumu (ale vystačíme i se 4 dl, jak je uvedeno v ingrediencích).
Nakonec přidáme 250 ml převařeného, vychlazeného mléka a dáme do lahví a do ledničky.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou