g
broskvový kompot
nebo mandarinkový, jahodový, ananasový... pevný podíl ovoce cca 400 g
Postup přípravy receptu
Plech vyložíme pečicím papírem.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme rovnoměrně na připravený plech. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova na cca 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme téměř vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír.
Krém: smetanu ušleháme s cukry, pak vmícháme tvaroh. Část krému necháme na potření rolády. Do vnitřního krému přidáme drobně pokrájené, dobře okapané ovoce. Část ovoce si ponecháme na dozdobení rolády.
Krémem s ovocem naplníme roládu a zavineme. Čistým krémem roládu potřeme po celém obvodu a dáme chladit a proležet. Po odležení dozdobíme zbylým ovocem a podáváme.
Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1…
více o Broskvová marmeláda s rumem
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa