g
broskvový kompot
nebo mandarinkový, jahodový, ananasový... pevný podíl ovoce cca 400 g
Postup přípravy receptu
Plech vyložíme pečicím papírem.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme rovnoměrně na připravený plech. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova na cca 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme téměř vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír.
Krém: smetanu ušleháme s cukry, pak vmícháme tvaroh. Část krému necháme na potření rolády. Do vnitřního krému přidáme drobně pokrájené, dobře okapané ovoce. Část ovoce si ponecháme na dozdobení rolády.
Krémem s ovocem naplníme roládu a zavineme. Čistým krémem roládu potřeme po celém obvodu a dáme chladit a proležet. Po odležení dozdobíme zbylým ovocem a podáváme.
Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1…
více o Broskvová marmeláda s rumem
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami