hrst
bazalka
lístky, nebo použít koření v sáčku(2 špetky)
1
balení
sýr niva
2
špetka
oregáno
2
kelímek
smetana na vaření
12%
1
lžíce
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým olejem a cibulku necháme podusit. maso osolíme, opepříme a přidáme na pánev. Mezitím nastrouháme nivu a eidam . až bude maso zbělalé, přidáme nastrouhaný sýr a mícháme dokud se sýr nebude přichytávat. měli by jsme snížít i teplotu. připravíme si 2 smetany a nalijeme na směs. mezitím nastrouháme česnek a přidáme bazalku a oregáno. vše mícháme tak dokud není vše spojené, ochutnáme. nejlépe s epodává s italskými špagetami nebo penne. Ale jak kdo má rád, moje dcera to má ráda s bramborovou kaší .-)
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou