Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici, nejlépe však přes noc.
Jako obměnu dochucení můžeme přidat česnek, muškátový květ, paprikové koření, barevný pepř... Pokud použijeme výrazný sýr, například Čedar, nemusíme vůbec kořenit.
V rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi. Směs buď nabíráme lžící a děláme malé hromádky nebo mokrýma rukama děláme placičky.
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou a tatarkou.
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní…
více o Cuketové placičky se sýrem
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské