Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici, nejlépe však přes noc.
Jako obměnu dochucení můžeme přidat česnek, muškátový květ, paprikové koření, barevný pepř... Pokud použijeme výrazný sýr, například Čedar, nemusíme vůbec kořenit.
V rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi. Směs buď nabíráme lžící a děláme malé hromádky nebo mokrýma rukama děláme placičky.
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou a tatarkou.
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní…
více o Cuketové placičky se sýrem
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena