Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici, nejlépe však přes noc.
Jako obměnu dochucení můžeme přidat česnek, muškátový květ, paprikové koření, barevný pepř... Pokud použijeme výrazný sýr, například Čedar, nemusíme vůbec kořenit.
V rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi. Směs buď nabíráme lžící a děláme malé hromádky nebo mokrýma rukama děláme placičky.
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou a tatarkou.
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní…
více o Cuketové placičky se sýrem
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory