čerstvé ovoce
dle chuti, např. 2 hrušky a 10 švestek
Postup přípravy receptu
Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka, pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole a skleničkou( vykrajovátkem...) z něj vykrájíme koláčky, které potřeme vejcem (celou plochu) a přeneseme na plech.
Na koláčky naskládáme ovoce, které posypeme cukrem. Sypeme buď skořicovým nebo vanilkovým, dle chuti.
Takto připravené koláčky dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
*Je to velmi jednoduchý a rychlý recept, který zvládne úplně každý.
*Koláčky jsou křupavé i šťavnaté zároveň a většinou jedno balení těsta nestačí:).
Vše smícháme dohromady, nalijeme do lahve a užijeme si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za Pikao, nebo Tatra…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Mouku smíchejte se solí a pepřem. Přidejte vajíčka a zamíchejte. Za stálého míchání nasypte cukr. Vložte na pánvičku s…
více o Rychlé báječné palačinky
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou