čerstvé ovoce
dle chuti, např. 2 hrušky a 10 švestek
Postup přípravy receptu
Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka, pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole a skleničkou( vykrajovátkem...) z něj vykrájíme koláčky, které potřeme vejcem (celou plochu) a přeneseme na plech.
Na koláčky naskládáme ovoce, které posypeme cukrem. Sypeme buď skořicovým nebo vanilkovým, dle chuti.
Takto připravené koláčky dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
*Je to velmi jednoduchý a rychlý recept, který zvládne úplně každý.
*Koláčky jsou křupavé i šťavnaté zároveň a většinou jedno balení těsta nestačí:).
Vše smícháme dohromady, nalijeme do lahve a užijeme si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za Pikao, nebo Tatra…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Mouku smíchejte se solí a pepřem. Přidejte vajíčka a zamíchejte. Za stálého míchání nasypte cukr. Vložte na pánvičku s…
více o Rychlé báječné palačinky
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně