Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek necháme na posypání koláče před pečením.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, cukrem, citronovou kůrou a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň zlehka rozetřeme na koláč, poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců a posypeme zbytkem drobenky.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180 stupňů) dozlatova.
Koláč má jemně křupavé těsto, nadýchanou náplň a dá se jíst i teplý.
Drobenkové těsto můžeme ochutit lžičkou skořice a hrušky nahradit jablky.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou