Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek necháme na posypání koláče před pečením.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, cukrem, citronovou kůrou a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň zlehka rozetřeme na koláč, poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců a posypeme zbytkem drobenky.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180 stupňů) dozlatova.
Koláč má jemně křupavé těsto, nadýchanou náplň a dá se jíst i teplý.
Drobenkové těsto můžeme ochutit lžičkou skořice a hrušky nahradit jablky.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou