Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek necháme na posypání koláče před pečením.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, cukrem, citronovou kůrou a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň zlehka rozetřeme na koláč, poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců a posypeme zbytkem drobenky.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180 stupňů) dozlatova.
Koláč má jemně křupavé těsto, nadýchanou náplň a dá se jíst i teplý.
Drobenkové těsto můžeme ochutit lžičkou skořice a hrušky nahradit jablky.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou