Báječný sněhovo-tvarohový krémeš s ovocem

2.93

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Sněhová vrstva:
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      ml bílek
  • Tvarohová náplň:
    • 1
      ks vejce
    • 5
      dl mléko
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce olej
    • 160
      g cukr krupice
  • Těsto a ozdobení:
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      ks smetana ke šlehání 33 %
    • ovoce
    • meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

  • Linecké těsto vyválíme na pomoučeném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje.
  • Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle chuti, to zalijeme tvarohovou náplní, kterou vytvoříme rozmícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň je hodně tekutá, ale při pečení ztuhne. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zrůžovění okrajů a ztuhnutí náplně. Pokud by se nám stalo, že se při pečení začne koláč uprostřed zvedat a praskat, vezmeme si ostrý špičatý nůž a vzduchovou bublinu jednoduše propíchneme a ona zase splaskne.
  • Když budeme mít koláč téměř upečený, naneseme na něj sněhovou vrstvu. Tu si uděláme z dotuha vyšlehaných bílků se solí, do kterých nakonec zašleháme cukr dle chuti a koláč vrátíme zpět do trouby.
  • Pečeme do té doby, než nám sníh na koláči nabude a pěkně zezlátne. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout.
  • Krupičky, které se vytvoří na krémeši nejsou na závadu, spíš nám ho pěkně dozdobí.
  • Krémeš je hodně nadýchaný, lehký a vůbec ne složitý. Podáváme se šlehačkou a kouskem ovocem.
Zařazení: Koláče Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: