Linecké těsto vyválíme na pomoučeném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje.
Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle chuti, to zalijeme tvarohovou náplní, kterou vytvoříme rozmícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň je hodně tekutá, ale při pečení ztuhne. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zrůžovění okrajů a ztuhnutí náplně. Pokud by se nám stalo, že se při pečení začne koláč uprostřed zvedat a praskat, vezmeme si ostrý špičatý nůž a vzduchovou bublinu jednoduše propíchneme a ona zase splaskne.
Když budeme mít koláč téměř upečený, naneseme na něj sněhovou vrstvu. Tu si uděláme z dotuha vyšlehaných bílků se solí, do kterých nakonec zašleháme cukr dle chuti a koláč vrátíme zpět do trouby.
Pečeme do té doby, než nám sníh na koláči nabude a pěkně zezlátne. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout.
Krupičky, které se vytvoří na krémeši nejsou na závadu, spíš nám ho pěkně dozdobí.
Krémeš je hodně nadýchaný, lehký a vůbec ne složitý. Podáváme se šlehačkou a kouskem ovocem.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou