Linecké těsto vyválíme na pomoučeném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje.
Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle chuti, to zalijeme tvarohovou náplní, kterou vytvoříme rozmícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň je hodně tekutá, ale při pečení ztuhne. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zrůžovění okrajů a ztuhnutí náplně. Pokud by se nám stalo, že se při pečení začne koláč uprostřed zvedat a praskat, vezmeme si ostrý špičatý nůž a vzduchovou bublinu jednoduše propíchneme a ona zase splaskne.
Když budeme mít koláč téměř upečený, naneseme na něj sněhovou vrstvu. Tu si uděláme z dotuha vyšlehaných bílků se solí, do kterých nakonec zašleháme cukr dle chuti a koláč vrátíme zpět do trouby.
Pečeme do té doby, než nám sníh na koláči nabude a pěkně zezlátne. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout.
Krupičky, které se vytvoří na krémeši nejsou na závadu, spíš nám ho pěkně dozdobí.
Krémeš je hodně nadýchaný, lehký a vůbec ne složitý. Podáváme se šlehačkou a kouskem ovocem.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu