Linecké těsto vyválíme na pomoučeném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje.
Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle chuti, to zalijeme tvarohovou náplní, kterou vytvoříme rozmícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň je hodně tekutá, ale při pečení ztuhne. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zrůžovění okrajů a ztuhnutí náplně. Pokud by se nám stalo, že se při pečení začne koláč uprostřed zvedat a praskat, vezmeme si ostrý špičatý nůž a vzduchovou bublinu jednoduše propíchneme a ona zase splaskne.
Když budeme mít koláč téměř upečený, naneseme na něj sněhovou vrstvu. Tu si uděláme z dotuha vyšlehaných bílků se solí, do kterých nakonec zašleháme cukr dle chuti a koláč vrátíme zpět do trouby.
Pečeme do té doby, než nám sníh na koláči nabude a pěkně zezlátne. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout.
Krupičky, které se vytvoří na krémeši nejsou na závadu, spíš nám ho pěkně dozdobí.
Krémeš je hodně nadýchaný, lehký a vůbec ne složitý. Podáváme se šlehačkou a kouskem ovocem.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví