Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrúdl, nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě pórkem. Zabalíme a vrch pomažeme rozšlehaným vajíčkem – chytne pěknou barvičku. V troubě pečeme cca 30–40 minut. Vynikající pochoutka k dobrému červenému vínečku.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka