
3.09
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem. Pokud je hmota… více o Balkánské řezy
Tvaroh, sýr a žloutky smícháme do hustého krému a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku. Listové těsto vyválíme a… více o Balkánské pirohy
Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrúdl, nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě… více o Balkánská mňamka
Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Překrásná a aromatická levandule zdaleka není jen bylinkou, která zkrášlí a provoní váš domov.… Celý článek
Už vás nebaví střídat klasické přílohy, jako jsou rýže a těstoviny? A co takhle zkusit quinou?… Celý článek
V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do… více o Sloní mls
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu… více o Přehnutý jablkový koláč
Obě těsta zaděláme obvyklým způsobem. **1. těsto **ořechové vkládáme obalené moukou do ořechových formiček, dáme na… více o Berušky
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí… více o Celožitný tmavý chléb
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme… více o Medové perníčky hned k jídlu
Pokud máme zmražené listové těsto necháme předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak jak jsme zvyklí, lepší je… více o Špenátové závitky
Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme na… více o Trojité řízky
Do mléka přidáme nakrájené banány, med a skořici, potom rozmixujeme. více o Banánový koktejl na spaní
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme. V misce řádně rozmícháme vejce, škrob,… více o Řízky v zakysané smetaně
Ředvičky nahrubo nastrouhejte, dejte do cedníku a prosolte. Nechcejte cca 20 minut - ředkvička uvolní přebytečnou… více o Ředkvičková pomazánka podle Moniky
Filé posypeme kořením na ryby a na panvi zprudka opečeme. Vložime do vymazaného pekačku. Filé zalejeme rozšlehanými… více o Filé zapečené s nivou
Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo… více o Hrachová, čočková, fazolová polévka se slaninou