Tvaroh, sýr a žloutky smícháme do hustého krému a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku.
Listové těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na větší čtverce, které plníme lžící krému. Pevně uzavřeme a dáme na plech, kde je potřeme rozšlehaným bílkem a sypeme černým kmínem nebo sezamem.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort