Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem. Pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme (doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit). Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce.
Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta propícháme vidličkou, potřeme olejem a dáme polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minut. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies