Balkánské řezy

2.85

hodnoceno: 20
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g balkánský sýr
    • 2
      balení listové těsto
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka
    • 500
      g mleté maso
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g sýr
    • 1
      lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu

  • Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem. Pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme (doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit). Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce.
  • Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta propícháme vidličkou, potřeme olejem a dáme polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
  • Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minut. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: