Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30–45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30 minut. Poté lilky potřeme směsí česneku a oleje, necháme chvilku odležet a potom grilujeme do měkka. Následně, dokud je lilek horký, obalíme jím kousky balkánského sýra.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari