Na korpus vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem. Zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 14 minut – vyzkoušíme špejlí.
Než korpus vychladne, připravíme si náplň. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do husté šlehačky vmícháme zakysanku, nastrouhanou margotku a pokrájené banány. Zlehka, ale dobře promícháme a naneseme na vychladlý korpus. Náplň na korpusu uhladíme, posypeme kakaem (nebo nastrouhanou čokoládou) a dáme vychladit. Po vychlazení nakrájíme na díly, které před podáváním dozdobíme plátky banánu, polevou, šlehačkou...
Dort je velmi rychlý a chutný, proto bleskovka, kterou zvládne každý za pár minut.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek