Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány. Přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, zamícháme a vylijeme do menšího plechu vymazaného a vysypaného kokosem, případně do dortové či bábovkové formy. Pečeme na 180 stupňů cca 35–40 minut. Zda je buchta upečená zjistíme píchnutím špejle do středu, musí zůstat suchá. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, posypeme kokosem smíchaným s oříšky a strouhanou margotkou. Můžeme, ale nemusíme nejdříve piškot potřít meruňkovým džemem a pak přelít polevou.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou