Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány. Přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, zamícháme a vylijeme do menšího plechu vymazaného a vysypaného kokosem, případně do dortové či bábovkové formy. Pečeme na 180 stupňů cca 35–40 minut. Zda je buchta upečená zjistíme píchnutím špejle do středu, musí zůstat suchá. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, posypeme kokosem smíchaným s oříšky a strouhanou margotkou. Můžeme, ale nemusíme nejdříve piškot potřít meruňkovým džemem a pak přelít polevou.
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů