Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány. Přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, zamícháme a vylijeme do menšího plechu vymazaného a vysypaného kokosem, případně do dortové či bábovkové formy. Pečeme na 180 stupňů cca 35–40 minut. Zda je buchta upečená zjistíme píchnutím špejle do středu, musí zůstat suchá. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, posypeme kokosem smíchaným s oříšky a strouhanou margotkou. Můžeme, ale nemusíme nejdříve piškot potřít meruňkovým džemem a pak přelít polevou.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE