Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány. Přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, zamícháme a vylijeme do menšího plechu vymazaného a vysypaného kokosem, případně do dortové či bábovkové formy. Pečeme na 180 stupňů cca 35–40 minut. Zda je buchta upečená zjistíme píchnutím špejle do středu, musí zůstat suchá. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, posypeme kokosem smíchaným s oříšky a strouhanou margotkou. Můžeme, ale nemusíme nejdříve piškot potřít meruňkovým džemem a pak přelít polevou.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového