Banánová buchta Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány. Přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici,… více o Banánová buchta
Banánová buchta Všechny přísady spolu utřeme nebo rozmícháme v robotu. Vymažeme a vysypeme si plech a směs do něj vylijeme. Pečeme cca… více o Banánová buchta
Bábovka banánová V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vsypeme promíchané všechny… více o Bábovka banánová
Kočičky, fialky nebo sedmikrásky. Využijte je na výzdobu i do… Větvičky kočiček i drobné kvítky fialek, macešek nebo sedmikrásek jsou prvními posly jara.… Celý článek
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby… Nakládaný a dobře uleželý sýr je delikatesa, kterou si nemusíte dávat jen v hospodě. Klidně si… Celý článek
Jak správně zamrazit potraviny? Praktický návod, díky kterému už… Ovoce, zelenina nebo maso. To je asi první, co nás napadne v souvislosti s mražením potravin.… Celý článek
Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny Říká se, že protiklady se přitahují, a nejinak tomu bylo i u prince Philipa a královny Alžběty… Celý článek
Brambory s mandlemi a roketou Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme… více o Brambory s mandlemi a roketou
Míšovy nudle Uvaříme si vodu, tu vylijeme do misky a dáme do ní nudle a necháme pod pokličkou asi 5 minut. Cibuli a pórek nakríjíme… více o Míšovy nudle
Plněná kuřecí prsíčka Žampiony nakrájíme na plátky orestujeme na 2 lžících oleje. Necháme zchladnout. Prsíčka naklepeme na řízky. Nesolíme,… více o Plněná kuřecí prsíčka
Rohlíkové knedlíky Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu (bylinky) vejce a podle potřeby mléko.… více o Rohlíkové knedlíky
Kuřecí závitky s nivou Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, na hranolky… více o Kuřecí závitky s nivou
Andělská očka Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky… více o Andělská očka
Pomazánka z droždí na másle nechháme zesklovatět cibuli, přidáme sýr a když se rozpustí přidáme droždí. více o Pomazánka z droždí
Tarator Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej.… více o Tarator
Kapr v zelenině -porce kapra osolit a poprášit provensálským kořením -porce citlivě opéct v olivovém oleji s máslem a pak odložit mimo… více o Kapr v zelenině
Zapekané guľky Toscana Do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú… více o Zapekané guľky Toscana
Ražniči na plechu Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší… více o Ražniči na plechu
Koláčky Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka. Těsto se… více o Koláčky