Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany.
Dortovou formu vyložíme piškoty (i po stranách – tam lze použít cukrářské piškoty), které postříkáme likérem tak, aby byly řádně nasáklé, na ně položíme na kolečka nakrájené banány, dále jednu třetinu krému. Tento postup ještě jednou zopakujeme – pouze s tím rozdílem, že zbylé dvě třetiny krému budeme vršit do kopulky. Nakonec v mírně vyhřáté troubě opražíme do růžova kokos smísený s cukrem a touto sypkou směsí celý povrch dortu posypeme.
Je to snadný recept a uvítají ho zvláště ti, kteří nemají v lásce těžké máslové krémy. Naše rodina si na kopuli vždy pochutnala. A pochopitelně fantazii se meze nekladou, takže ovoce lze dle libosti obměňovat.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky