Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany.
Dortovou formu vyložíme piškoty (i po stranách – tam lze použít cukrářské piškoty), které postříkáme likérem tak, aby byly řádně nasáklé, na ně položíme na kolečka nakrájené banány, dále jednu třetinu krému. Tento postup ještě jednou zopakujeme – pouze s tím rozdílem, že zbylé dvě třetiny krému budeme vršit do kopulky. Nakonec v mírně vyhřáté troubě opražíme do růžova kokos smísený s cukrem a touto sypkou směsí celý povrch dortu posypeme.
Je to snadný recept a uvítají ho zvláště ti, kteří nemají v lásce těžké máslové krémy. Naše rodina si na kopuli vždy pochutnala. A pochopitelně fantazii se meze nekladou, takže ovoce lze dle libosti obměňovat.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused