Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany.
Dortovou formu vyložíme piškoty (i po stranách – tam lze použít cukrářské piškoty), které postříkáme likérem tak, aby byly řádně nasáklé, na ně položíme na kolečka nakrájené banány, dále jednu třetinu krému. Tento postup ještě jednou zopakujeme – pouze s tím rozdílem, že zbylé dvě třetiny krému budeme vršit do kopulky. Nakonec v mírně vyhřáté troubě opražíme do růžova kokos smísený s cukrem a touto sypkou směsí celý povrch dortu posypeme.
Je to snadný recept a uvítají ho zvláště ti, kteří nemají v lásce těžké máslové krémy. Naše rodina si na kopuli vždy pochutnala. A pochopitelně fantazii se meze nekladou, takže ovoce lze dle libosti obměňovat.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort