Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany.
Dortovou formu vyložíme piškoty (i po stranách – tam lze použít cukrářské piškoty), které postříkáme likérem tak, aby byly řádně nasáklé, na ně položíme na kolečka nakrájené banány, dále jednu třetinu krému. Tento postup ještě jednou zopakujeme – pouze s tím rozdílem, že zbylé dvě třetiny krému budeme vršit do kopulky. Nakonec v mírně vyhřáté troubě opražíme do růžova kokos smísený s cukrem a touto sypkou směsí celý povrch dortu posypeme.
Je to snadný recept a uvítají ho zvláště ti, kteří nemají v lásce těžké máslové krémy. Naše rodina si na kopuli vždy pochutnala. A pochopitelně fantazii se meze nekladou, takže ovoce lze dle libosti obměňovat.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci