Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté po částech a zlehka vmícháme mouku, sníh a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme při 175 °C cca 14 minut.
Upečený korpus ihned po vyjmutí z trouby převrátíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout.
Žloutky, mouku a cukr smícháme s mlékem a svaříme jako když připravujeme pudink. Necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme směs s našlehaným máslem
Z piškotového plátu opatrně sloupneme pečící papír a plát poté potřeme krémem. Banány oloupeme, položíme na okraj plátu a ten pomocí utěrky svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu, aby udržela tvar a uložíme do lednice vychladit.
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky