Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté po částech a zlehka vmícháme mouku, sníh a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme při 175 °C cca 14 minut.
Upečený korpus ihned po vyjmutí z trouby převrátíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout.
Žloutky, mouku a cukr smícháme s mlékem a svaříme jako když připravujeme pudink. Necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme směs s našlehaným máslem
Z piškotového plátu opatrně sloupneme pečící papír a plát poté potřeme krémem. Banány oloupeme, položíme na okraj plátu a ten pomocí utěrky svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu, aby udržela tvar a uložíme do lednice vychladit.
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.