Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté po částech a zlehka vmícháme mouku, sníh a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme při 175 °C cca 14 minut.
Upečený korpus ihned po vyjmutí z trouby převrátíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout.
Žloutky, mouku a cukr smícháme s mlékem a svaříme jako když připravujeme pudink. Necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme směs s našlehaným máslem
Z piškotového plátu opatrně sloupneme pečící papír a plát poté potřeme krémem. Banány oloupeme, položíme na okraj plátu a ten pomocí utěrky svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu, aby udržela tvar a uložíme do lednice vychladit.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou